Westdijk 54A
3274 KG Heinenoord
Email: info@bestfresh.nl
Open van Ma - Za
09:00 - 18:00 uur


Aanmelden
nieuwsbrief

Aardbeien zijn de ´´vitaminebombommetjes´´ van de natuur.

Waarom bombommetjes? Ze zijn net zo lekker en heerlijk zoet als een verrukkelijke bonbon. Tegelijkertijd bevatten ze heerlijk veel vitaminen en mineralen dat ze tot anti-oxidanten ´´bommetjes´´ bombardeert. ´´De chocolatier´´ is in dit geval echter moedertje natuur en wij zijn haar medewerkers. Een goede mix van veengrond en kokos, een flinke scheut zonlicht en menselijke aandacht zorgen voor een heerlijk resultaat. Nee, we zingen niet voor onze aardbeien- dat doen we ze maar niet aan :) - maar de radio staat wel aan op klassiek fm :) afgewisseld met wat popmuziek. Een prettige bijkomstigheid is dat aardbeien gezond zijn en caloriearm. Je kunt er dus ongegeneerd een hele bak van leeg eten en wordt niet ´´gestraft´´ door extra pondjes.

Van Herk Fruit zorgt ervoor dat je hapt in een lekkere rode aardbei met zoet en vol vruchtvlees. De intense en zachte textuur ervan tovert een glimlach op je gezicht. Een ware smaaksensatie! Een feest op je tong. Het zachte zoete en toch frisse vruchtvlees is universeel geliefd. Een cadeau van de natuur waar we met zijn allen dankbaar voor zijn. Okay... wij helpen de natuur aan alle kanten om de aardbeien die bij ons groeien zo goed mogelijk tot ontwikkeling te laten komen.

 

In Nederland schijnt niet altijd het zonnetje. Onze aardbeien groeien daarom, behalve buiten ook binnen in de kas. Dat maakt voor de smaak niks uit. Zowel binnen als buiten groeien ze in potten op veengrond waaraan kokos wordt toegevoegd. Waarom veengrond en kokos, zul je nu misschien denken? Deze unieke mix haalt de smaak en volheid van het vruchtvlees op de beste manier naar boven.

Om onze planten goed te beschermen telen we onze vruchten in kassen of buiten onder een regenkap. De potten met het mengsel van veen en kokos worden op stellingen gepaatst, zodat kou en vocht op de juiste manier invloed kunnen hebben op de vruchten. Het plaatsen van de planten in deze unieke grondmelange en de bescherming door de stellingen waarop de potten worden geplaatst, zijn de nieuwst technieken die een verantwoorde effectieve teelt tot gevolg hebben.

Houd je van rozen? Geniet je ook zo van hun geur? Dan vind je het misschien grappig en leuk om te weten dat aardbeien en rozen familie zijn uit dezelfde bloeiende familie.

Er zijn meerdere oogstperioden voor aardbeien gedurende het jaar. Voortschrijdend inzicht heeft ons geleerd dat de ene soort beter gedijd, als die in het vroege voorjaar groeit en geoogst wordt, terwijl de andere- met iets meer warmte en zon- later in het jaar een optimale smaaksensatie verzorgt. Om die reden telen wij niet echt een hoofdras, maar juist diverse verschillende aardbeirassen gedurende het jaar. Wij telen onder andere Elsanta, Sonata, Clery en Malling Centenary. Het ras ''Elsanta'' komt qua smaak en houdbaarheid goed tot zijn recht in ons Nederlandse klimaat. Toch deden ook nieuwe rassen hun intrede: Sonata, Malling Centenary en Clery zijn daar voorbeelden van. Ook deze soorten telen wij veelvuldig. Iedere soort aardbei heeft zijn unieke smaak en textuur van het vruchtvlees. Als een goede wijn heeft ook iedere soort specifieke kleurtonen en een bepaalde ''afdronk''. Onder onze klanten zijn tegenwoordig kenners die de ene soort feilloos van de andere kunnen onderscheiden. Wil jij dat ook eens uitproberen. Je bent van harte welkom om eens te komen proeven.

duurzaamheid en natuurbehoud hoe doen wij dat?

Om onze vruchten met zo veel mogelijk respect voor de natuur te kweken, kiezen wij het beste van twee werelden. Wij gebruiken computers, substraatunits en milleubewuste gewasbescherming om onze oogst- met oog voor ''foodprint'' en respect voor onze wereld- te delen. Onze stroomvoorziening is 100% groen, kunnen wij vol trots melden. Dit dankzij onze buurman teler Van der Hoek die voor 300.000 kw aan zonnepanelen op zijn dak heeft liggen. Wij betrekken onze stroom via hem en houden de ecologie ook op die manier hoog in het vaandel.

Verder plukken wij onze vruchten met een team van seizoenmedewerkers (velen daarvan zijn gevoelsmatig ''familie'' van ons geworden omdat we al zo lang met ze werken). We plukken zonder handschoentjes omdat onze tastzin ons dan direct vertelt of een vrucht goed is of niet. We gebruiken in de winter en het begin van het voorjaar gerecyclede houtsnippers om de kachel van de kassen te stoken. Op deze wijze trachten wij onze leefwereld niet meer te belasten dan nodig is.

Door onze manier van distributie houden wij ook rekening met natuur en wereld. We bereiken onze klanten niet door onze aardbeien te exporteren en veel ''vlieg-od vaaruren'' te laten maken. De kerosine van een vliegtuig of de olie van een oceaantanker zal geen bijdrage leveren aan onze productafzet. Wij kiezen er heel bewust voor om onze klanten heel direct te voorzien van onze producten. Gewoon bij ons in de buurt. Hierdoor houden wij onze ''footprint'' zoveel mogelijk beperkt en daar zijn we trots op. Tegelijkertijd stelt het ons in staat om jou- als onze klant- te leren kennen. Dat vinden wij een veel fijnere manier van werken. We houden van onze producten en vinden het fijn om die liefde voor goed fruit met jou persoonlijk te kunnen delen.

Elke dag vers geplukt, leveren we ze aan jou via onze huiswinkels in Heinenoord en Mijnsheerenland, en ook via Hoekshewaardse en Rotterdamse Oogst markten. De regionale groentespeciaalzaken in de Hoeksche Waard en haar directe omgeving spelen ook rol in de disstributie van onze fruitproductie evenals de lokale supermarkten. We zijn blij met onze goede verstandhouding met de lokale groentespeciaalzaken en regio supermarkten, die- net als wij- gaan voor kwaliteit.